Heb je een parasol nodig voor je kinderwagen?

Toen ik voor het eerst met Elena op vakantie ging dacht ik: heb ik een parasol nodig voor onze kinderwagen? Voor iedereen is hier een verschillend antwoord mogelijk. Daarom help ik je op weg of jij een parasol voor je kinderwagen nodig hebt of misschien past een zonnedoek beter bij je?

 

Het gebruik van een parasol

Laten we eerlijk zijn, een parasol kan best lastig zijn. Maar alleen als je er verkeerde verwachtingen van hebt. Denk jij: “Oh ik ga lekker de 11 steden tocht lopen met een bochtje hier en een bochtje daar, lekker paraderen met mijn mooie parasol aan de kinderwagen” dan heb je al een verkeerde insteek. Het is namelijk goed om te weten: de parasol moet je bijstellen. Ja duh, dat wist je al. Maar wees eerlijk soms sta je niet stil bij de meest simpele dingen. Wist jij dat je een granaatappel schoonmaakt door erop te slaan met een lepel? Nee, ik ook niet, check youtube, back to the point: Is het dus handig om heel veel te gaan wandelen met een parasol? Nee. Behalve als je bijstellen niet erg vindt. Wat overigens wel heel makkelijk gaat met een Bellasol… Just saying.

 

Wanneer gebruik je een parasol?

Een parasol kun je op zoveel andere momenten gebruiken. Bijvoorbeeld op het terras, op het strand, park of een kleine wandeling (bijv. op de boulevard). Een tijdje geleden waren wij op Texel en er was geen schaduw, wel ligbedjes. Ik zat heerlijk Elena te voeden op een ligbedje met onze parasol op de kinderwagen naast mij, waardoor wij dus in de schaduw zaten. Anders kon ik haar niet uit de wagen halen. 

 

Wil je de parasol echt niet steeds bijstellen (ondanks dat hij zo leuk staat op je kinderwagen)? Dan past een zonnedoek waarschijnlijk beter bij je. Ook in dezelfde leuke printjes verkrijgbaar. 

 

Het gebruik van een zonnedoek

Een zonnedoek kun je aan je wagen vastmaken tot aan je stuur. Hierdoor blijft er genoeg frisse lucht binnenkomen bij je kleine. De zonnedoek schuif je makkelijk naar de linker- of rechterkant van je wagen als de zon van een andere hoek komt. 

 

Wanneer gebruik je een zonnedoek?
Een zonnedoek kun je gebruiken als je wel veel gaat wandelen. De schaduw blijft vaak omdat hij dichter aan je kinderwagen vastzit. Daarnaast stel je deze iets gemakkelijker dan een parasol aan je kinderwagen.

 

Samenvatting voor- en nadelen universele parasol en zonnedoek:

Voor beide producten zit er bij Bellasol een speciale UV-werende coating aan de binnenkant. Deze biedt een bescherming van minimaal UPF 50+. 

Parasol                                                                          Zonnedoek

Makkelijk vast te maken                                      Even tijd nodig om hem vast te maken
Je ziet je kindje goed                                            Je ziet je kindje op bepaalde standen  

                                                               minder, maar hierdoor ook goed tegen          

                                                               prikkels/geluid!

Minimale bescherming UPF 50+                         Minimale bescherming UPF 50+
Veel frisse lucht in de wagen                                Voldoende frisse lucht
Bijstellen als je veel wandelt                                 Makkelijk bij te stellen/minder nodig
Universeel dus ook bij andere wagens/                 Vooral handig bij een reiswieg
buggy’s te gebruiken


Ondanks dat je kindje in de schaduw ligt, adviseren wij altijd om ook dan hem/haar in te smeren met een goed/hoge beschermingsfactor.

 

Ben je erover uit wat het beste bij jou past? En of je een parasol/zonnedoek nodig hebt? Bekijk dan eens de leuke printjes op onze webshop! Heb je nog toevoegingen aan ons blog? Laat het ons weten in een reactie.

 

Lieve groetjes,

Adriana