7 leuke activiteiten buitenshuis om te doen met je baby!

Hopelijk kan ik je hiermee wat afleiden van het Corona-virus dat naast voor veel mensen lichamelijk zwaar is, ook geestelijk voor ons allemaal. Ik hoop dat je gezond bent, je gezin. En vergeet niet dat je een SUPERMOM bent. 

 

Als je bent bevallen komt er een periode dat je naar je baby kijkt en denkt: oke, wat gaan we vandaag doen. Die 4 muren van je huis komen inmiddels op je af. De dierentuin is je baby nog net even zo een 300 dagen te jong voor. En bij de geitenboerderij eten de geiten hoogstwaarschijnlijk je baby op (als je daar weleens bent geweest, snap je wat ik bedoel). Wat kun je wel doen? Ik heb 7 leuke mama/papa & baby-activiteiten voor je op een rijtje gezet. Komen ze, joe:


 1. Blub blub blub, laat je baby genieten in een babyspahottub
  Elena was 8 weken oud toen wij met haar naar een babyspa gingen. Naast dat zij aangeven dat het goed is voor bijv. spruw, krampjes e.d. was het een hele leuke beleving. Echt een leuk stapje uit met je baby met gegarandeerd leuke foto’s! Na de babyspa doen zij vaak ook nog een massage (jijzelf bij je eigen baby), die je thuis ook zelf kunt toepassen. 

 

 1. Spitter, spetter, spater, gooi je baby in het water (geintje: niet doen)

Je kunt kiezen om te gaan vrij zwemmen met je baby of babyzwemles nemen. Als je niet zo goed weet wat je moet doen met je baby in het zwembad is het leuker om te kiezen voor babyzwemles. Bij babyzwemles leer je namelijk allemaal leuke trucjes en oefeningen om te doen met je baby in het water. Het leuke aan babyzwemles is ook dat er vaak ook mama’s zijn met wie je even lekker kunt mamakletsen. Als je nu denkt: maar ik voel me nog helemaal niet comfortabel in badkleding: Stop that right there. Alle moeders weten hoe moeilijk het is om die lekkere kwarktaart te laten staan tijdens je zwangerschap. Dus al ben je 10 kg extra vet aangekomen. Who cares. Zolang je maar gezond bent, je baby gezond is en je samen zulke uitstapjes mag maken. Als je er echt even over nadenkt, dan is dat toch het allerbelangrijkste? Gun jezelf de tijd! Het komt goed.

 

 1. NaMAMAste met babyyoga!

Nog nooit gedaan, ziet er wel interessant uit. Jij wel? Ik ben benieuwd: laat het weten in een reactie! Hier komt de info: het versterkt de band, je gaat yoga houdingen doen (voeten achter in je nek, hebben we bij de bevalling ook gedaan, kunnen we dus al, dat scheelt) en je leert je baby ontspannen door bijv. bepaalde massages. Naast dat je je baby leert ontspannen, leer je zelf ook technieken (bijv. ademhalingstechniek) om te ontspannen. Je versterkt je lichaam voornamelijk gericht op bekkembodem- en buikspieren en nog een zooitje spieren. Terwijl ik dit schrijf, heb ik me ingeschreven voor een proefles. Ik ben benieuwd!

 

 1. Baby Shark doo doo doo, Mommy shark doo doo doo
  Een cursus babymuziek! Dit kan al vanaf 4 maanden. Naast dat dit super leuk is om te doen, is het ook goed voor de ontwikkeling voor je baby: de taalontwikkeling, je stimuleert het gehoor, de fijne motoriek en de grove motoriek. Oftewel: je baby gaat schreeuwen om het geluid wat hij hoort na te doen om vervolgens de sambastok in zijn mond te doen en daarna met wilde bewegen jou ermee slaan. Ghehe, momlife. Als Elena muziek hoort, dan wordt zij daar wel heel blij van. Het lijkt mij met alle liefde leuk om te doen met haar. Google eens naar: Muziek op schoot. Deze vind je in verschillende steden.

 

 1. Keep calm and book a massage
  Ja, helaas niet voor jezelf, maar voor je baby. Een babymassage schijnt voor heel veel situaties erg goed te zijn. Dit kan zelfs al 2 weken na de geboorte. Ik noem een paar van de vele voordelen die ik op internet kan vinden: goed voor de hechting met je baby, het kan helend werken na een moeizame bevalling, keizersnede of vroeggeboorte, daling van stresshormonen bij je baby en jezelf en helpt goed bij huilbaby’s. Je leert zelf de technieken zodat je deze regelmatig zelf thuis kunt doen. Super leuk om te doen, heeft veel voordelen en je kunt het thuis ook nog regelmatig toepassen.

 

 1. Everything gets better with coffee
  Ja, niet voor je baby natuurlijk :- ). Maar bij die slapeloze nachten kun je vast wat koffie gebruiken. Google eens op: kindercafe. Wedden dat je wat leuks tegenkomt in jouw buurt! 

 

 1. Kiekeboeboooeeekoe 
  Babysensory, heb je daar weleens van gehoord? Babysensory is een soort lesprogramma wat je samen met je baby doet. Hier leren ze op spelenderwijs en met liedjes bijv. hallo in babygebaren of tot ziens. Activiteiten die aan bod komen zijn bijvoorbeeld muziek en dans, zingen en rijmen, gebarentaal, babygym en ontwikkelingsspelletjes zoals verstoppertje, dierengeluiden, kleuren, vormen en patronen. De ouders wordt bijv. ook babymassage of slaaptechnieken geleerd. Leuk om te doen en leerzaam voor je baby!

 

Hopelijk zit er wat leuks voor je tussen. Heb je zelf nog een leuke activiteit ervaren met je baby? Laat het onder in de reacties weten zodat ook andere moeders hier iets mee kunnen! 


Je hebt trouwens bij elke activiteit wel een zonnedoek of parasol voor je kinderwagen nodig…. Check onze webshop voor de leukste universele zonne beschermende accessoires voor aan je kinderwagen! In leuke printjes als luipaard of army.


Be kind. Spread love. Give compliments. Help your neighbor. 

 

Love,

 

Adriana
Bellasol